donderdag 23 juli 2020

Watertoren 15.

En nog waren we afgelopen vrijdag niet klaar. Eerst die ochtend begonnen we bij de Watertoren in Gorinchem, daarna de drie in Dordrecht en op de terugweg pikten we ook nog de watertoren in Almkerk (Uppel) mee. Deze toren werd gebouwd aan het einde van de jaren 40 van de 20e eeuw en heeft een hoogte van ca. 43 meter.
Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog is de zogenaamde "oude" watertoren van Uppel opgeblazen door het Duitse leger.
De "nieuwe" watertoren van Uppel is ontworpen door Cees de Bever (geboren in 1897) van De Bever Architecten in opdracht van "Waterleiding Maatschappij Noord-West-Brabant".
HIER nog meer informatie met een link naar degene die er nu in woont en zo grappig, zijn ramen lappen doet hij abseilend.

7 opmerkingen:

  1. Het blijft een interessant onderwerp. Plannen jullie zo'n watertorentocht of kijk je wat er op je pad komt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. C. heeft het plan opgevat om alle watertorens in Nederland te gaan fotograferen.
      Hier in de omgeving plannen we er een fietsroute naartoe en wanneer ze verder weg zijn, nemen we de fietsen mee op de auto en zet hij een fietsroute uit in die omgeving. Dat is soms voor één toren, maar soms voor meerdere . Deze laatste vijf deden we met de auto en maakte er een dagje weg van. Het is erg leuk om te doen, je kom veel verrassende dingen tegen.

      Verwijderen
  2. geweldig Toos, volgens mij heb ik deze eens op tv gezien in zo'n woon programma,
    tof hoor

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, heb ik ook gezien en daarom was het zo leuk dat we er nu langs kwamen.

      Verwijderen
  3. Ik loop een beetje achter maar volgens mij volg je een watertorenroute. Hier in Kwadijk (NH) staat ook een hele fraaie maar dat is volgens mij behoorlijk uit de route. Veel plezier nog.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is niet in de buurt, maar C. wil alle watertorens in ons land fotograferen, dus we zullen er vast nog eens naartoe gaan.

      Verwijderen
  4. Zo'n hele strakke is toch ook wel mooi.

    BeantwoordenVerwijderen