woensdag 15 april 2020

Extra.

Al jaren komen we hier op school en doen ook altijd, op onze oppasdag, de inloop. Het is niet verplicht, maar er wordt min of meer verwacht dat de ouders, opa of oma, of verzorgers drie keer in de week, als dat kan natuurlijk, het eerste kwartier met het kind aan de taak begint. Soms is dat de taalles, dan weer rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde, nieuwsbegrip, noem maar op. Opa gaat met Brun aan de slag en ik met Bo, mama doet dat op haar vrije woensdag en hun papa op zijn vrije vrijdag. Wanneer een kind de weektaken allemaal afheeft en zich zou gaan vervelen, dan is het mogelijk om een extra taak te vragen en dat kan van alles zijn. Kleindochter had dus om een extra taak gevraagd, want het leek haar wel leuk om Frans te gaan leren en dan ga ik dat met oma doen had ze gezegd, want die kan dat goed. Dat is wel een beetje overdreven, maar goed, een paar maanden geleden zijn we begonnen. Hartstikke leuk, maar toen kwam het Corona en het thuisonderwijs, daar zat het Frans niet bij en dat vond Bo niet leuk. Al gauw kreeg ik dus een berichtje van haar, oma heb je zin om met mij verder te gaan met de lessen op face-time, dan vraag ik aan Tom (haar klasse docent) of hij het boek en de CD op wil sturen. Nou dat was in no-time geregeld en we zijn nu alweer drie weken zo bezig. Hartstikke leuk toch om dat te kunnen doen. Spannend ook, want volgende week hebben we een test ;-)


11 opmerkingen:

  1. Geweldig, samen met je kleinkind leren omdat zij dat graag wil. Dat is een cadeautje, toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt SUPER is dit Toos, heerlijk de enthousiasme van
    je kleinkind, dat is net als Ferrara schrijft letterlijk
    een cadeautje!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wat gaaf Toos, dat is een vét compliment aan jouw adres, want anders zou ze het niet doen,
    tof zo samen bon jour :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel leuk dat zij dit met jou wil leren, wat een enthousiasme!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gelukkig leven we nu in een digitaal tijdperk en kunnen we meer contact houden.
    Leuk dat je schrijft dat 'we' volgende week een test hebben. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat leuk dat Bo dat wil doen, zo samen met jou. win-win. Het herinnert me er aan, dat vroeger op veel lagere scholen, Frans gewoon een vak was. Ik kreeg het vanaf de vierde klas. Geen Engels, toen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Spannend, volgende week een test :)
    Heel leuk dat je het samen met Bo doet en dat zij het leuk vindt om het samen met oma te doen. Succes met de test, volgens mij komt dat helemaal goed. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk Toos om dat samen met Bo te doen. En jullie worden er all twee wijzer van.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. En wat fijn dat Bo zo'n moderne oma heeft die zich door het corona virus niet laat tegenhouden en gewoon verder gaat via face-time :-)

    BeantwoordenVerwijderen