zaterdag 25 februari 2017

Jubileum.

Traditiegetrouw wordt carnaval in Berghem geopend met de jeugdoptocht op zaterdag. Dit jaar is het een jubileum, 33 jaar ! Het thema in het "Knollenrijk", want zo heet dat hier met carnaval, was deze keer: Spellen en Speelgoed. Onze twee jongste kleinkinderen deden nu voor de eerste keer mee en papa en mama ook maar dan vooral om de wagen te trekken en duwen. Dat is hier trouwens al jaren ( of misschien altijd al ) het gebruik. Geen uitlaatgassen van auto's, vrachtwagens of tractoren nee alles wordt handmatig gedaan. Er was hard gewerkt de afgelopen maanden want er deden zo om en nabij de 50 groepen mee. Zowat alle denkbare spelletjes en speelgoed zagen we voorbij komen, van hele oude zoals stelten en bliklopen tot Pokemons zoeken toe en alles daar tussenin. Wij genoten ervan en de jeugd ook. Dat beloofd wat voor de toekomst want zij zijn misschien wel de nieuwe generatie wagenbouwers voor de Grote Verlichte Optocht en die is morgen.


9 opmerkingen:

 1. ohhhh wat leuk om te zien, carnaval barst hier ook los, maar wij piepen er tussen uit :-)
  té druk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat het nog zo leeft onder de jeugd! Heerlijk feest toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Belofte voor de toekomst van carnaval. Ik heb begrepen dat er steden zonder Prins zitten, dat lijkt me geen goed teken. Van boven de rivieren zegt carnaval me niet veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier morgen, had ik nog willen zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben niet met carnaval opgegroeid. Bij ons was er elk laatste weekend van augustus een groot bloemencorso (met dahlia's), nog steeds trouwens. Dat heeft wel wat weg van carnaval;-) Een leuk thema, spellen en speelgoed. Met extra glans door je kleinkinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat het hele familie hier van geniet. Als kind deed ik vaak mee met de koninginnedagoptocht in Noordwijk. Verkleed en iets uitbeeldend deden we dat op bollenwagens die ook getrokken en geduwd werden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gezellig daar bij jullie. Leuk dat de kleinkinderen ookenthouiast zijn.

  BeantwoordenVerwijderen