maandag 13 februari 2017

Guilty pleasure.

We waren dus vorige week naar de tentoonstelling over het werk van couturier Hubert de Givenchy - To Audrey with love ( nog tot 26 maart ) De tentoonstelling gaat niet alleen over zijn werk maar is tevens gewijd aan de bijzondere vriendschap en professionele samenwerking tussen hem en Audrey Hepburn. Er zijn ook verschillende kledingstukken uit haar eigen kledingkast te bewonderen en natuurlijk kleding uit haar films. Een tijdje geleden zag ik bij onze dochter het boek "Bij Audrey Hepburn thuis" liggen, een boek met persoonlijke verhalen, veel huis, tuin en keuken kiekjes en zo'n 50 recepten. Uit het boek blijkt dat ze van eenvoud hield maar wel biologisch ingesteld was, ze schoffelde in haar eigen tuintje en kookte ook het liefst met verse producten. Ze had een voorkeur voor pasta met een saus van verse tomaten maar, zo las ik, had een soort stiekeme voorliefde voor penne met ketchup. Ze vond die zelfs nog lekkerder in een fauteuil voor de tv. Haar zoon denkt dat het zijn moeders Britse kant ( vader Engels ) was die naar boven kwam en dat het haar aan thuis deed denken waar witte bonen in tomatensaus al meer dan honderd jaar onderdeel is van elk "echt Engels ontbijt". En wat lees ik in het recept bij ingrediënten : een kwak Heinz tomatenketchup, of meer naar smaak.

4 opmerkingen:

 1. Die tentoonstelling ga ik deze week zien, lijkt mij geweldig.
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach Toos :-) ineens heb ik je :-)
  gek dat blognamen beter blijven hangen dan echte :-) er is post naar je onderweg:-) en jouw Audrey pronkt hier op de kast.... "super"
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi ,wat ook lekker is wit brood erop jonge kaas dan dunne schijfjes rauwe ui en dan Heinz tomaten ketchup dan tweede boterham en dan in stukjes snijden vreemd maar erg lekker ! ik eet/ken dit al sinds ik klein was het komt waarschijnlijk uit D.-land want mijn pa werkte bij een D. firma...
  lieve groet J uit B.

  BeantwoordenVerwijderen