donderdag 9 februari 2017

Herkenning.

Het was een feest van herkenning gisteren bij de terugblik op het werk van de Franse couturier Hubert de Givenchy in het Gemeentemuseum in Den Haag. Niet dat ik ooit in een creatie van hem heb rondgelopen maar ik heb heel veel jurken, jasjes en mantelpakjes gemaakt naar zo'n zelfde modellen. Het was heerlijk werken vooral omdat de pasvorm perfect moest zijn en het was wel wennen naderhand met de oversized modellen. Nog later stond je in de winkel en wanneer de mouwen dan véél te lang waren zij men, dat moet zo "one size fits all". Ja ja lekker makkelijk. Ik vond het een heerlijke tentoonstelling en heb echt genoten van de mooie stoffen die werden gebruikt, de verwerking ervan en de borduursels van kralen, stukjes leer en allerlei band. Echt vakmanschap. De verwerking van de meters en meters met de hand opgenaaid lint laat dat duidelijk zien bij de jurk hier onder. De naaisters in het atelier hebben hier heel wat uren werk aan gehad, complimenten hoor, ik had graag meegedaan.

6 opmerkingen:

 1. Dat was een precisie- en vooral enorm geduldwerk... ik denk niet dat ik daar kalm bij zou blijven. Maar knap is het wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je zelf ervaringsdeskundige bent met maken van die modellen haal je nog eens zoveel voldoening uit het bekijken van die tentoonstelling. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me voorstellen, Toos, dat dit een tentoonstelling naar je hart was.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je verstand van kleding hebt is een dergelijke tentoonstelling extra leuk. Er vallen je vast meer dingen op dan de doorsnee bezoeker.

  BeantwoordenVerwijderen