maandag 27 februari 2017

Duizenden en duizenden lichtjes.

Wat waren de weergoden ons goed gezind. Zaterdag bij de jeugd optocht en gisteravond bij de Grote Verlichte Optocht, geen drup regen gevallen en dat is fijn. Niet alleen voor het publiek maar zeker voor degene die meelopen in de optocht en voor de prachtige wagens. Al die maanden werk die erin zitten, maar ja ook dat zou zomaar kunnen. Nou kunnen de wagens en het materiaal wel tegen een stootje maar toch, met een paraplu in een plensbui zou de sfeer toch anders zijn. We zijn al vaak gaan kijken, het was weleens koud natuurlijk maar daar kun je je op kleden, er lag wel eens sneeuw, het dreigde wel eens afgelast te worden vanwege storm maar die ging dan juist op tijd weer liggen. Een beetje geluk moet men hebben nietwaar! Wat was het weer mooi we hebben ervan genoten evenals de kleinkinderen die er al zin in hebben om, als ze de kinderoptocht ontgroeid zijn, over te stappen naar de lichtjes optocht.

9 opmerkingen:

 1. Wat een geluk met dat weer. Zo te zien een kleurrijk spektakel, gigantisch veel werk lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat jullie het droog hielden en heerlijk konden genieten. Ik heb nog nooit carnaval gevierd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo mooi! Maar nog mooier én liever was jouw post!
  Dikke merci!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed zo, dat mooie weer hebben jullie gewoon afgedwongen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oei ik heb hier wel even moeten bijlezen. Van de poezelige katjes over de colsjaal die een col moest zijn naar carnaval. Wat de col en colsjaal betreft, snap ik het verschil niet goed? Carnaval is iets wat bij ons doodbloedt. Bij ons geen stoeten meer. In Aalst natuurlijk wel. Dat is DE Belgische carnavalstad. Zelf heb ik er niet echt iets mee. Vast omdat ik er niet mee opgegroeid ben. Maar met kleinkinderen die enthousiast meelopen moet het wel leuk zijn natuurlijk.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De colsjaal die ik had gemaakt was zo'n anderhalve meter in het rond en kun je wel twee of drie keer om je nek slaan zodat je een col hebt. De col die ik heb gemaakt is simpelweg alleen de col ( net als van een coltrui ) maar dan zonder trui eraan :-))

   Verwijderen
 6. Toos,

  Ook dit jaar ziet het er weer fraai uit in Berghem, ben er in het verleden diverse keren geweest. Inderdaad veel geluk gehad met het weer, dat was ook zondag in Oss en maandag in Macharen. In Macharen liepen mijn zoon en schoondochter met hun vier kinderen mee en wij keken toe en alles bleef droog.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Al die lichtjes in het donker, dan voel ik me weer kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ohhh dat is toch fantastisch mooi om te zien, ja dan moet het droog blijven, gelukkig zijn de weergoden wel gevoelig voor vragen hé :-)

  BeantwoordenVerwijderen