Griesmeel moet er ook in en ik weet wel dat veel mensen daarvan gruwen, ik ben er ook niet zo dol op, maar omdat dit wordt gebakken smaakt het toch anders. Ik waag het er maar op dat ik er toch iemand een plezier mee kan doen. Hier hebben we het in elk geval weer herontdekt.
DOLCE CREMA CON FRAGOLE (4 pers)
½ l slagroom - snufje zout - 100 g griesmeel - 1 zakje vanillesuiker - suiker ( 30 g ) 1 losgeklopt ei - paneermeel - maïsolie - 250 g aardbeien.
Breng de room met een snufje zout aan de kook. Roer er een eetlepel griesmeel door.
Laat even koken en voeg flink roerend, beetje bij beetje de rest van de griesmeel toe.
Daarna de suiker en vanillesuiker. Kook nog een paar minuten tot het dik en stevig is.
Stort in een rechthoekig bakje en laat afkoelen. Snijd er, na afkoeling dikke plakken van.
Halveer deze, wentel ze eerst door ei en vervolgens door paneermeel.
Bak ze in een laagje hete olie aan beide kanten bruin.
Serveer met aardbeien en bestrooi met poedersuiker.
N.B: De hoeveelheid gewone suiker stond niet in het recept aangegeven, ik gebruikte 30g maar denk dat ik het volgende keer ga minderen. Dus ik zou zeggen, suiker na smaak.
Mmmm dat ziet er niet verkeerd uit Toos en het lijkt me
BeantwoordenVerwijderenook erg lekker. Room, zoet en griesmeel vind het allemaal
lekker dus ik denk dat ik het een keer ga proberen, bedankt
voor het recept!!! 🥭🥭🥭
Lijkt me heerlijk. En dus niet geschikt voor mij. Helaas
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit, het is dus eigenlijk gebakken griesmeelpudding en daar houden wij wel van!
BeantwoordenVerwijderenOude recepten zijn best weer in.
Dat ziet er smakelijk uit! Ik kopieer je recept voor m'n dochter (-:
BeantwoordenVerwijderenOok nog een gezellige bezigheid op een troosteloze dag buiten. Win-win!
Lieve groet.
Nou, ik denk dat ik het wel lust hoor! Gisteren was het echt een dag om binnen bezig te zijn, brr... wat een weertje...
BeantwoordenVerwijderenWat een heerlijk recept. Ik vind griesmeel heerlijk, net als rijstepap en gortepap.
BeantwoordenVerwijderenMaar jij maakt er wel iets heel bijzonders van.
ik ga het toch lekker bewaren toos, gewit maar ooit nooit :-)
BeantwoordenVerwijderenIk ben opgegroeid met allerhande warme pappen, lekker! Ik hou ook van griesmeel, maar toetjes eten doen we maar sporadisch.
BeantwoordenVerwijderen