dinsdag 30 oktober 2018

Herfstvakantiekoeken .

De Herfstvakantie is hier al lang en breed voorbij en de koekjes ook al lang op want die waren zó lekker. Samen met onze twee oudste kleinzonen heb ik ze gebakken. En omdat ze lekker waren en heel makkelijk te maken, geef ik hier het recept voor degene die zin hebben in ook zo'n lekkernij bij de koffie of thee. Trouwens ook bij warme chocolademelk niet te versmaden.

Cranberry-havermoutkoeken.
12 stuks of als je de balletjes kleiner maakt heb je er natuurlijk meer.

100 g lichte basterdsuiker + 150 g ongezouten roomboter, in blokjes en op kamertemperatuur + 200 g volkoren speltmeel + 1 volle el keukenstroop + 75 g havermout + 150 g gedroogde cranberry's + 25 g gebroken lijnzaad.  Bakplaat bekleed met bakpapier + taartrooster.

Verwarm de oven voor tot 200º C. Kneed in een kom met de hand alle ingrediënten tot een samenhangend deeg.
Verdeel het deeg in 12 stukken. Rol elk stuk tot een bolletje en druk het plat tot een ronde koek van 1 cm dik. Leg de koeken op de bakplaat.
Bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin. Laat de koeken op een rooster afkoelen en knapperig worden.

N.B : Ik had geen ongezouten roomboter in huis en gebruikte gewone boter, ook lekker hoor !
         

5 opmerkingen:

  1. Die lijken mij ook lekker, bedankt voor het recept Toos!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om weer een recept van je te lezen! Ga het ook eens uitproberen. Doet me denken aan toen onze kinderen klein waren: ladingen koekjes heb ik met hen gebakken. En mijn moeder deed dat vroeger ook al met ons. Mooie en lekkere traditie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk om met elkaar koekjes te bakken! Dat deed ik vroeger ook met de kinderen, en over een poosje hopelijk met Guus...
    En dan neem ik jouw recept erbij!
    Maar wat let me om het vast uit te proberen? :)

    BeantwoordenVerwijderen