vrijdag 10 november 2017

7000 km.

Het is inmiddels al bijna een maand geleden dat we de 7000 km in dit jaar zijn overschreden. De lunch waarop we onszelf dan trakteren gebruikten we deze keer in Belgie, om precies te zijn in Lommel. Het was in de herfstvakantie en onze schoonzoon was met de kinderen een midweek op een camping in Bergeyk. Onze dochter had geen vrije dagen meer, behalve haar wekelijkse woensdag, dus we boden aan om haar die dag daar naar toe te brengen zodat ze lekker met man en kinderen de dag kon doorbrengen. Wij namen onze fietsen mee, hadden een route uitgezet en zouden haar 's-avonds weer ophalen. De route die we fietsten was schitterend evenals het weer die dag. Trouwens, heel de herfstvakantie is het prachtig weer geweest. We reden door bossen, langs twee kanalen en door een mooi aangelegd windmolenpark. Wat onze lunch betrof viel het wat tegen, er was weinig keus, omelet met kaas of tomaat of ham of champignons, het was allemaal of of. We hebben toen ieder een andere omelet besteld, die doorgesneden dus hadden we toch omelet kaas/tomaat. We zijn gewend dat het meestal ook heel mooi op je bord ligt, soms ware kunstwerkjes maar dat was er nu niet bij. Moet er wel bij vermelden dat het goed smaakte en de madam was vriendelijk.
Terug op de camping werden we getrakteerd op een lekkere barbeque.
Leuk dagje Belgie was het tòch wel met Lommel win(d)t en Lommel(let) zal ik maar zeggen.

12 opmerkingen:

 1. Heel mooie buurt daar waar je fietste. Jammer dat de lunch zo tegen viel want zeker in België (het land van de bourgondiërs) kan je eigenlijk heel lekker eten. Misschien waren jullie in een "boerengat" terechtgekomen waar niks te beleven valt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. We aten in Lommel, maar we gaan zeker op herhaling want het was heerlijk fietsen daar. Een volgend keer zullen we het zeker beter treffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 7000 km, daar komt Mart bij lange na niet aan, zegt hij. Leuk, zo over de grens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er was een tijd dat ik bijna 20.000 km per jaar fietste. Vier jaar lang achter elkaar. Het jaar daarop werd m'n dochter geboren (-:
  Heerlijk hoor, samen genieten op de fiets. Verzin gewoon elke keer een nieuwe reden om ergens een smakelijke lommelet te eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, een autistische uitbaatster en ik mag dat schrijven ;-) Mooi omgedacht, door je dochter heen en weer te brengen, daar een leuk uitje van te maken en omeletten te delen. Prachtig getal, die 7000!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Och ja, als het maar lekker was, dat is toch waar het omdraait, niet?

  Dat zijn heel wat kilometers!!

  Fijne week.

  Groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. prachtige prestatie toos, ik doe het je een twee drie niet na,
  ben wel vandaag weer begonnen met mijn jongens langs de fiets :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toos,

  -----------------------------

  op een bisiklet

  maakten zij een ommetje

  aten ommelet

  -----------------------------

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om jullie dochter te brengen en meteen weer op de fiets te springen.

  BeantwoordenVerwijderen