zondag 29 maart 2015

Gâteau au yaourt.

Van l'autre Toos kreeg ik een leuk kookboekje "recepten voor kinderen" uit de serie bon app', gekocht in Frankrijk langs de snelweg. Makkelijke recepten maar daarom niet minder lekker. Het boekje viel steeds open bij deze cake, dus dat vroeg erom om mee te beginnen.

4 eieren - 200 gram suiker - 50 gram boter - 250 gram Griekse yoghurt - 200 gram zelfrijzend bakmeel - 1 zakje vanillesuiker - vers geraspte citroenschil van 1 citroen.

Breek de eieren en scheidt het geel van het wit.
Klop met de mixer het eigeel met de suiker, vanillesuiker en de boter.
Voeg de Griekse yoghurt, de citroenrasp en het zelfrijzend bakmeel toe en mix nog even.

Mix het eiwit met een mespunt zout tot een stevig schuim.
Schep dit met een lepel voorzichtig door het beslag.

Schep alles in een ingevette springvorm en bak het 30 à 35 min in een op 190º C voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen op een rooster.

N.B : In het boekje gaf men aan, 1 Griekse yoghurt maar geen exact gewicht, dus die 250 gram dat was een gok.
Desalniettemin was de cake gelukt en smaakte hij nog ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen