vrijdag 13 december 2013

Niet om te eten

Met onze kinderen bakte ik ze al, figuren van brooddeeg, en deze week maakte ik ze met onze jongste kleinzoon. Het kneden, uitrollen en uitsteken van het deeg vond hij helemaal geweldig. Ze waren bedoeld om in de kerstboom te hangen aan een mooi strikje, maar toen zijn zus  's-middags uit school kwam vond ze het beter om er een langer koord aan te maken want dan kon je ze ook gebruiken als hanger om je nek. Een keer werk en te gebruiken voor twee doeleinden, mooi toch ! Hier nog het recept.
3 kopjes bloem, 1 kopje zout ( daarom zijn ze niet om te eten ), 1¼ kopje water en 1 theelepel olie.
Alles goed mengen met je handen ( heel leuk ), daarna uitrollen met de deegrol ( ± halve cm ).
Figuren uitsteken en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen.
Boven in elk figuur een gaatje maken of een haakje ( paperclip ) steken voor het strikje of koortje, om op te hangen. De oven voorverwarmen op 150º en dan 2 uur bakken.
Als ze afgekoeld zijn kun je ze versieren met stiften, maar B. wou ze liever verven,
En dat kan natuurlijk ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen