O jee, alweer een maand voorbij, wat gaat dat snel zeg en ik had nog helemaal geen idee, nog niks voorbereid. Wist ook nog niet wat we vandaag gingen eten. Rommelen in de map van uitgescheurde recepten om ooit nog eens te maken. Gevonden, een recept uit 2016. Eerst vanmorgen naar een verjaardag, vanmiddag boodschappen gedaan en daarna aan de slag.
Hoofdgerecht voor 4 personen - ca. 30 minuten + 30 minuten oventijd.
1 eetl. bloem, om te bestuiven - 8 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid - 1 eetl.olie - 1 bakje van 250 gr kastanjechampignons, schoongeveegd en gehalveerd - 100 gr gepelde walnoten - 50 gr amandelen met vlies - 200 ml crème fraîche - 3 eieren - 150 gr blauwe kaas, verbrokkeld - 20 gr gemengde zaden - een lage taartvorm van circa 24 cm ø, ingevet.
Bereiden.
Verwarm de oven voor op180ºC.
Bestuif de taartvorm met bloem.
Duw het deeg in de vorm en druk de naden goed vast.
Snijd overtollig deeg rondom weg.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons op een hoge stand in 3 min. rondom bruin, laat ze uitlekken in een zeef en bestrooi met zout en peper.
Verdeel de gebakken champignons en alle noten over de taartbodem.
Klop de crème fraîche met de eieren los en breng op smaak met peper en zout.
Giet dit mengsel over de vulling en verdeel de blauwe kaas en zaden erover..
Bak de taart in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin
Lekker met een groene salade.
Ik ben niet zo'n kok, maar dit lijkt me een handig recept, wat nog wel eens van pas kan komen. Dank ervoor.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt heel lekker. Ik ga het onthouden.
BeantwoordenVerwijderenIk ben gek op dit soort recepten. Makkelijk en vooral smakelijk.
BeantwoordenVerwijderenLekker! Els DDFZ
BeantwoordenVerwijderenIk houd van blauwe kaas en zo in een hartige taart lijkt me heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenAltijd welkom recepten voor hartige taarten,volgens mij heb ik er nog nooit een gemaakt die tegenviel.Jou gemaakte combinatie aan ingrediënten lijkt me ook lekker.
BeantwoordenVerwijderenGer van hoorndesovervloeds3.blogspot.com
De ingrediënten staan genoteerd. Echt een recept voor ons. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenJe werd overrompeld door de tijd! Maar het is weer voor elkaar met een recept ... Wij eten nooit blauwkaas, ik ben bang dat het niet lekker is of zo...
BeantwoordenVerwijderenWij eten vaak hartige taarten dus deze gaat ook in mijn digitaal receptenboek. Lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk heb heel veel verschillende hartige taart recepten, maar deze kende ik nog niet, maar wat ziet hij er lekker uit! Noten en blauwe kaas zijn een fijne combinatie. Een taart om vaak te maken! Fijn weekend. Groet, Annemarie
BeantwoordenVerwijderenDeze hartige taart zal ongetwijfeld goddelijk gesmaakt hebben.
BeantwoordenVerwijderenMoet echt maar weer eens een hartige taart gaan maken, lekker
recept Toos!!!
Mmmm. Bij blauwe kaas had je me al gewonnen 🙂.
BeantwoordenVerwijderenLekker, ik houd wel van hartige taarten!
BeantwoordenVerwijderenHet was heerlijk. Groet, Dientje
BeantwoordenVerwijderenVanavond deze taart gemaakt en hij smaakte heerlijk: ik deed het met bladerdeeg! Charlie
BeantwoordenVerwijderenLekker zo'n hartige taart, daar houden wij ook wel van. Ik zet er binnenkort ook weer een op het menu!
BeantwoordenVerwijderen