vrijdag 10 augustus 2018

Pieterpad voor fietsers.

Het Pieterpad is een langeafstandwandeling vanaf Pieterburen ( Groningen ) naar de Pietersberg in Maastricht ( Limburg. Maar ja, wij zitten liever op de fiets. Hebben wij even geluk dat men er ook een fietsroute van heeft gemaakt, het Fietserspad. HIER allerlei informatie. Men heeft etappes gemaakt van ± 60 km maar je kunt ze korter of langer maken naar eigen keuze. Wij maakten etappes van ± 80 km per dag. We gingen dus op pad, met onze fietsen in de trein, spannend want dat hadden we nog niet eerder gedaan. Het is niet alleen de fiets maar ook ieder twee tassen met fietskleding, gewone kleding, toiletspullen, fietsschoenen en gewone schoenen en onze regenjack. C. heeft nog een stuurtas speciaal voor zijn foto apparatuur en ik voor het adressenboek van VRIENDEN OP DE FIETS, lunch, portemonnee, naai etui en nog allerlei dingen die ik denk nodig te hebben om te "overleven" haha. We vertrokken op 'n zondag en dat was eigenlijk wel fijn want, minder drukte. De trein kwam, de fietscoupé zag ik langs komen en toen de trein stopte liepen we daar naartoe. Een conducteur zag dat en zei, loop maar naar de achterkant ( dat was dichterbij ) daar is altijd bij dit model trein een fietscoupé. Niet dus. Aangezien de trein weer ging vertrekken hielp hij ons snel de coupe in en zei, misschien kunnen jullie bij de volgende halte wel in een echte fietscoupé. Hij bleef wel bij ons om dan te helpen. Helaas was er te weinig tijd om uit en in te stappen dus we konden gewoon blijven waar we zaten. Hij moest zelf wel naar een andere trein en had het wel keurig doorgegeven aan zijn collega die daarna gezellig even een praatje kwam maken ( voordeel van de zondag ). In Zwolle moesten we overstappen op de trein naar Groningen maar we zijn eerst even ergens koffie gaan drinken met 'n lekker Zwollenaartje erbij. Daarna naar Groningen. Daar stapten we op onze fiets en reden door mooie dorpen, langs vaarten, molens en kerkjes zoals DIT in Winsum, maakten héél véél foto's en kwamen zo bij het beginpunt van onze tocht, Pieterburen.

Etappe, Groningen - Pieterburen - Eenrum, 47.60 km.


8 opmerkingen:

 1. De heenreis leest al als een fijne vakantie Toos!
  Bedankt voor je lieve, mooie kaart X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om te doen. Wij waren er in juli ook, maar dan lopend. (ook leuk hoor) Goede tocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die fietstocht! Wij gaan over een weekje met de sportkotvriendinnen naar de buurt van Eindhoven om te fietsen. Ik kijk er al naar uit. Heerlijk fietsen is dat altijd in Nederland.
  En dikke dikke mercie voor je lieve kaart! Ik ben nog steeds niet aan iets zenden toegekomen. Ik ga vast meer tijd hebben wanneer de vakantie voorbij is! ;-) Geniet er nog van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toos,

  Ben benieuwd hoe het verder gaat. Ik wens jullie een mooie en voorspoedige tocht.
  Ik heb het alweer 20 jaar geleden in 1998 gelopen.

  Groetjes,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De omgeving van Winsum is zeker mooi. Dit stukje Groningen vinden we prachtig. Leuk om nu bij jou over te lezen.
  Bedankt voor je kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig dit, maar dat zei ik al. Ik ga me er in verdiepen. Liever zou ik lopen, maar dat gaat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk Toos, ik las het al op je kaart, lief van je. Wij gaan het pad nog een keer lopend doen. Al heel veel lange afstandspaden in Nederland gelopen maar deze nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je verhalen lezen weer als een spannend boek, Toos. Al lezende kunnen we jullie plezier tijdens deze tocht bijna ervaren alsof we er zelf stiekem achteraan fietsen!

  BeantwoordenVerwijderen