zondag 7 augustus 2016

Clafoutis.

Zoals héél veel Nederlanders mocht ik van de postcodeloterij een kookboek uitkiezen. ik koos "Het Hollands Maand Kookboek" van Annemieke Geerts-Chillé. En weet je wat wat het eerste recept was wat ik daaruit maakte, een CLAFOUTIS, Franser dan Frans kan bijna nie. Niet echt Hollands maar wel lekker. Hier het recept.
INGREDIËNTEN.
6 el kristalsuiker.
500 g kersen.
1 vanillestokje.
5o g geschaafde amandelen.
75 g patentbloem.
3 eieren.
200 ml volle melk.
250 ml slagroom.
Extra nodig: ovenschaal met dikke bodem.
BEREIDING.
1.   Verwarm de oven voor op 190  ºC.
2.   Bestrooi de ovenschaal met 2 eetlepels suiker.
3.   Was de kersen en ontpit ze met een kersenontpitter. Bestrooi de kersen met 1 eetlepel suiker en laat even intrekken.
4.   Snijd het vanillestokje in de lengte open. Schraap met een mespunt het merg uit het stokje.
5.   Maal de amandelen fijn in de keukenmachine en meng ze met de bloem, 1 mespuntje zout en 2 eetlepels suiker in een kom. Doe de eieren erbij en klop alles met een garde glad.
6.   Klop eerst de melk en dan de slagroom erdoor. Voeg het vanillemerg toe.
7.   Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover.
8.   Bak de clafoutis in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin. Laat minimaal 30 minuten afkoelen.
Strooi de rest van de suiker erover en serveer lauwwarm.

4 opmerkingen:

  1. Dat ziet er goed uit en kan niet anders dan lekker zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is echt Frans. Hier staan veel kersenbomen en iedereen, ook ik, maak regelmatig een clafoutis. Dit is wel een erg lekker recept, opgeslagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker. Lang geleden dat ik het nog eens at.

    BeantwoordenVerwijderen