zondag 19 juli 2015

Vlierbloesem en sinaasappel.

Weken geleden maakte ik vlierbloesemsiroop en nog diezelfde week bladerde ik bij onze dochter door " Het Vintage Tea Party Jaar", een boek vol recepten en ideeën voor het organiseren van ( je raad het al ) een Tea Party, geschreven door Angel Adoree. Toeval bestaat niet beweren sommige mensen maar ik vind het toch frappant dat ik meteen stuit op een recept voor cake waarin je deze siroop kunt gebruiken. Voor wie de cake ook eens wil bakken, hier het recept.

175gr zachte boter, plus extra voor het invetten.
175gr fijne kristalsuiker.
   3 scharreleieren.
150gr zelfrijzend bakmeel.
  80gr gemalen amandelen.
   ½ theelepel bakpoeder.
100 ml melk.

Voor de vlierbloesemdrizzle heb je nodig,
4 eetlepels vlierbloesemsiroop.
geraspte schil van 1 sinaasappel.
4 eetlepels kristalsuiker.

Verwarm de oven voor op 160ºC.
Vet een cakeblik ( inhoud 1 liter ) in, bekleed het met een strook bakpapier en laat die over de rand hangen.
Klop de boter en de suiker met een mixer tot een licht en luchtig mengsel.
Klop de eieren, het meel, de gemalen amandelen, het bakpoeder en de melk erdoor, tot je een glad beslag hebt. Schenk het in het cakeblik.
Bak de cake in 45-50 minuten goudbruin.
Als een prikker of metalen pen die je erin steekt er schoon weer uitkomt is de cake gaar.
Verhit ondertussen de drizzle-ingrediënten 5 minuten op middelhoog vuur, tot de suiker oplost en de smaak van de geraspte sinaasappelschil in de siroop trekt.
Zodra de cake klaar is, haal je hem uit het blik ( gebruik daarbij het overhangende bakpapier ) en zet hem op een rooster.
Prik er gaatjes in en schenk er meteen de drizzle over.
De sliertjes sinaasappelschil zullen op de bovenkant blijven plakken voor een kleurige aanblik.
Laat de cake afkoelen, snijd hem in plakjes en serveer.
N.B, het idee voor de simpele etiketten zag ik hier ( bedankt K. ) maar nu in verticale stand. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen