zaterdag 14 februari 2015

Pastinaak.

In zowat elk kookblad kom je de laatste jaren recepten tegen met deze "vergeten groenten". Steeds dacht ik dat moet ik ook eens proberen maar het kwam er maar niet van. Maar deze week wel en nu heb ik het zelfs al twee keer gegeten. Alle twee de keren klaargemaakt in de oven. De eerste keer met boeuf bourguignon en de tweede keer met zalm. Tegelijk met de pastinaak deed ik ook de aardappels in de oven.
Pastinaak en aardappels schillen en in stukken snijden.
In een grote kom 4 eetlepels olijfolie mengen met peper, zout en tijm.
De pastinaak en de aardappels erbij doen, goed omscheppen en ± 'n uur laten staan.
Dan alles op een met bakpapier beklede bakplaat uitspreiden en, in een 200º voorverwarmde oven, 35 min. bakken.
Halverwege de baktijd de groenten keren.
Echt het proberen waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen