zondag 21 september 2014

Eindelijk.

Na een zomer van alleen maar bloemen, had ik nu eindelijk 'n paar courgettes aan de plant hangen. Gisteravond meteen courgettesoep gemaakt of zoals de kleinkinderen het noemden "pastapestosoep". Dit omdat ze de basilicum roken. Hij was een beetje dun uitgevallen, maar vandaag heb ik wat geëxperimenteerd en hier is het goede recept.
1 kg courgettes - 1 grote aardappel -  1½ liter kruidenbouillon - 2 teentjes knoflook ( fijngehakt ) - ¼ bosje basilicum ( gesnipperd ) - 2 eetlepels olijfolie - 1 ei - verse roomkaas - soep of kaasstengels.
Snij de courgettes en de aardappel in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de courgettes, de aardappel en de knoflook.
Giet er 1½ liter kruidenbouillon bij en laat alles 20 minuten zachtjes koken.
Pureer met de staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout. Wanneer je kruidenbouillon tabletten hebt gebruikt is dat niet nodig.
Klop het ei los met wat warme soep en giet dat mengsel bij de soep.
Op het laatst de verse basilicum er door roeren. ( hou eventueel wat apart voor de garnering )
Serveer met een klodder kruidenroomkaas, basilicum en de soep of kaasstengel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen