dinsdag 2 juli 2013

Salade Roscovite

Van mijn broer kreeg ik deze mooie zelfgeteelde (biologische) bloemkool. Daar heb ik deze heerlijke salade van gemaakt, die in m'n kookboek "De regionale keuken van Frankrijk" staat. Geschreven door Anne Willan. Het is een salade uit Roscoff aan de noordkust van Bretagne.

Salade Roscovite.
( voor 8 personen )
1 Komkommer.
1 Middelgrote bloemkool.
2 Flinke aardappels.
2,5 dl mayonaise.
2 Theel.gehakte dragon.
1 Eetl. gehakte kervel.
60 g gekookte, gepelde garnalen.
2 Hardgekookte eieren, in vieren gesneden.

Vinaigrette.

1 Eetl. azijn.
Zout en peper.
3 eetl. olie.
Maak de vinaigrette.
Snijd de komkommer in dunne plakjes, doe deze in een vergiet en strooi er wat zout over. Laat dit 20-30 min. staan om het vocht eruit te trekken, spoel ze daarna en dep ze droog.
Maak ondertussen de bloemkool klaar door de roosjes los te maken en zoveel mogelijk de stronk te verwijderen.
Kook de bloemkoolroosjes 5-8 min.in water met wat zout, de kool moet nog tamelijk knapperig zijn.
Laat de bloemkoolroosjes goed uitlekken en vermeng ze, terwijl ze nog warm zijn, met ongeveer tweederde van de vinaigrette.
Kook de aardappels 15-20 min, in water met wat zout, net gaar. Giet ze af, pel ze terwijl ze nog warm zijn, snijd ze in plakjes en vermeng ze meteen met de overgebleven vinaigrette.
Vlak voor het opdienen mengt u voorzichtig bloemkool, aardappels en komkommer met de mayonaise.
Bestrooi de salade met de gehakte kruiden en garneer met garnaaltjes en hardgekookte eieren.
Voordat ik de foto nam was ik vergeten de garnaaltjes erover te strooien, jammer voor het plaatje, maar de salade is het proberen waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen