maandag 5 november 2012

Madeleines au thé Matcha


Dit recept vond ik weer in het franse kookboekje "Les mini-gourmands".....20 minutes chrono. Het boekje was een cadeautje, en er staan heel leuke ( en lekkere ) gerechtjes in. Nog steeds "dankjewel" T. Je hebt nodig :
2 eieren.
60 gr suiker.
58 gr bloem.
4 theelepeltjes Matcha thee.
60 gr roomboter of margarine.
Merg van ¼ vanillestokje, en natuurlijk een Madeleinevorm.
Laat de boter smelten, samen met de Matcha thee, en laat het wat afkoelen.
Voeg eieren en suiker bij elkaar, en klop het tot schuim.
Voeg de gezeefde bloem, het vanillemerg en de gesmolten boter met de thee toe.
Schep alles voorzichtig door elkaar en giet het mengsel in de vorm.
Vul de vormpjes voor 2/3. 10 min in de oven op 220ºC.
Laat ze even afkoelen.
Voor wie van echte groene thee houd : zet een lekkere kop Matcha thee, en geniet ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen