maandag 29 oktober 2012

Geïntegreerd


Gistermorgen had ik weer eens zin om, zoals een vriendin van onze dochter het vroeger noemde, een geïntegreerde cake te bakken. Lekker voor bij de koffie, want we kregen 's-middags visite. Het werd een gezellige middag waarin we weer heerlijk bijgepraat hebben. C. en ik hebben vandaag ook nog gesmuld van de cake, maar vooral van de heerlijke herfstchocolaatjes die onze visite had meegebracht, mmmm lekker !!!
Voor de cake roer je 200 gr margarine ( op kamertemperatuur ) zacht en romig.
Klop dit met 200 gr suiker luchtig.
Dan één voor één 4 eieren erdoor roeren.
Klop alles tot een luchtig beslag, hoe langer je klopt, hoe luchtiger de cake.
Schep er beetje bij beetje 200 gr gezeefde bloem bij + een zakje vanillesuiker + een ½ zakje bakpoeder.
Doe alles in een cakevorm van 26 cm lengte, maar houd een klein gedeelte achter.
Roer daar een flinke theelepel cacao doorheen + een scheutje Grand-Marnier.
Bak de cake 1uur in een voorverwarmde oven van 150ºC.
Altijd leuk om te zien hoe het chocolademengsel "integreerd" in de rest.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen