maandag 10 september 2012

Een vleugje Provence


Kon bijna niet wachten om dit nagerecht te gaan maken. Het duurde één week eer de lavendelsuiker goed was.
10 gram lavendelbloemen.
200 gram suiker.
Schep in een schone pot de lavendelbloemen en suiker door elkaar en sluit de pot af.
Laat de suiker minstens een week staan, zodat de lavendelsmaak goed in de suiker kan trekken.

Om het nagerecht,aardbeien met lavendel te maken, heb je ( voor 4 pers ) nodig :
750 gram aardbeien.
2 eetlepels lavendelsuiker.
1 eetlepel verse lavendelbloemetjes.
150 milliliter zoete witte wijn.
Eventueel roomkwark of Griekse yoghurt en crème fraîche.
Was de aardbeien, dep ze droog, verwijder de kroontjes, snijd ze in vieren en leg ze in 'n schaal.
Schep de lavendelsuiker en de lavendelbloemetjes er voorzichtig door.Schenk de wijn erbij en laat de aardbeien op kamertemperatuur minstens een uur staan, zodat de smaak goed kan intrekken.
Serveer met de roomkwark of Griekse yoghurt vermengd met crème fraîche.
Ik vond dit recept in het blad "Seasons" van enkele jaren terug.
Verrukkelijk was het en leuk om te maken met de lavendel uit onze eigen tuin.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen