zondag 19 augustus 2012

Ijskoud


Vandaag een heel genoeglijke middag doorgebracht met vrienden. We hebben samen geluncht en heerlijk bijgepraat. Vanwege de hitte had ik besloten om als afsluiting een ijstaart te maken voor bij de koffie. Geen gek idee vond ook C. Het is 'n super makkelijk recept, en zo'n 20 jaar geleden maakte ik hem vaak ( was toen helemaal hot, ha ha ) en het recept stond op elke zak schuimkoekjes. Je hebt nodig, 2 zakjes Klopklop, 160 ml. koude melk, 2 pakjes slagroom à 200 ml, 2 zakken schuimkoekjes.
De melk en poeder met een garde of mixer gedurende 3 à 4 min opkloppen.
De slagroom ook stijfkloppen en alles bij elkaar voegen.
De schuimkoekjes iets verkruimelen ( niet te fijn ) en bij de rest voegen.
Alles door elkaar roeren en in een springvorm doen en evt. bestrooien met nogatine.
Afgedekt in de diepvries zetten.
Na enkele uren is de taart goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen