zondag 8 april 2012

Paasbrunch


Traditiegetrouw begonnen we met eieren zoeken. Ik word altijd weer blij als ik de kleinkinderen enthousiast zie rondhollen en hun vrolijke toetjes zie als ze wat vinden. Daarna deze keer 'n brunch en als afsluiting deze schuimtaart als toetje. Het recept kreeg ik ( al meer dan 'n jaar geleden ) van 'n heel aardige kennis ( kan niet mislukken verzekerde ze me ) maar heb het nu pas geprobeerd. En.....het is gelukt. Dank je S. De eierwarmers op de foto waren nog van vorig jaar en het patroon vond ik hier. En dan nu het recept van de
Schuimtaart.
6 eiwitten en 300gr suiker mixen tot het héél stijf is. De bakplaat of 2 vormen bekleden met bakpapier.
De oven voorverwarmen op 130º. Het schuim, verdeeld over 2 vormen, in de oven 73 min laten drogen.
In de oven laten afkoelen. Daarna 'n halve liter slagroom kloppen met 3 eetlepels suiker.
Een ronde schuim bespuiten met slagroom, de tweede schuimvorm er op leggen en ook met slagroom opspuiten en versieren met nogatine of iets naar eigen keus. Succes !!!!

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de gezellige en lekkere paasbrunch. PS B&B

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was inderdaad erg gezellig en lekker.

    BeantwoordenVerwijderen